Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2008 » Жовтень » 23 » Звернення Ради офіцерів Цмо ВМС ЗСУ до керівництва законодавчої та виконавчої влади України
11:26
Звернення Ради офіцерів Цмо ВМС ЗСУ до керівництва законодавчої та виконавчої влади України
Звернення Ради офіцерів Центру морських операцій Військово-Морських Сил Збройних Сил України до керівництва законодавчої та виконавчої влади України у зв’язку зі стурбованістю перспективами фінансування Збройних Сил України у 2009 бюджетному році

22.10.2008

Усвідомлюючи масштабність поставлених перед флотом завдань, у поточному році, оголошеному роком Військово-Морських Сил Збройних Сил України, особовий склад Центру морських операцій доклав максимум зусиль для виконання планів бойової підготовки, забезпечення заходів міжнародного військового співробітництва, відновлення технічної готовності кораблів та практичної реалізації державних планів комплектування військовослужбовцями служби за контрактом. Свідченням ефективної діяльності особового складу з’єднання стала успішна участь кораблів і підрозділів Центру в антитерористичній операції “Активні зусилля” у Середземному морі, чергових активаціях Спільної Чорноморської групи військово-морського співробітництва “Блексіфор”, багатонаціональних навчаннях “Сі Бриз – 2008” та комплексному командно-штабному навчанні “Морський вузол – 2008”.

Запорукою таких результатів стала висока громадська свідомість і патріотизм військовослужбовців з’єднання, їх вірність флотським традиціям та природна амбіційність особового складу українського військового флоту. Однак, на превеликий жаль, ми вимушені зазначити і те, що недостатнє фінансування потреб Військово-Морських Сил Збройних Сил України гальмує увесь процес розвитку флоту, веде до зниження привабливості військово-морської служби, призводить до соціальної напруженості в сім’ях військовослужбовців.

Питання недофінансування національних Збройних Сил негативно позначається також і на іміджі Військово-Морських Сил в місцях базування кораблів та частин, а ризики подальшого обмеження ресурсного забезпечення військового флоту можуть суттєво позначитися на відновленні технічної готовності кораблів, забезпеченні сил сучасними зразками озброєння і техніки, ускладнять виконання заходів бойової підготовки, уповільнять темпи комплектування підрозділів військовослужбовцями за контрактом.

З метою недопущення зниження боєготовності кораблів і частин українського військового флоту Рада офіцерів Центру морських операцій Військово-Морських Сил Збройних Сил України закликає керівництво законодавчої та виконавчої влади до державницького підходу у вирішенні ключових питань національної безпеки, зокрема передбачення у Державному бюджеті України на 2009 рік фінансування Збройних Сил України у межах 2,5% ВВП.

Запевняємо, що військові моряки України готові виконати завдання за призначенням у будь-яких умовах. Проте, негайне оновлення корабельного складу, озброєння та бойової техніки, повноцінне фінансування підготовки сил та вирішення соціальних проблем військовослужбовців стало невідкладною проблемою, яка суттєво ускладнює нашу службу.

Сьогодні, як ніколи, Україна потребує скоординованих, злагоджених дій усіх гілок влади, кожного представника держави для гарантованого забезпечення безпеки нашого народу. Високий патріотизм, воля і розум стануть визначальними під час прийняття таких стратегічно важливих рішень.

© Управління Прес-служби МО України.
Веб-Сайт - http://www.mil.gov.ua

Категорія: ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО | Переглядів: 1373 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту