Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2008 » Грудень » 7 » За підсумками службового розслідування, ініційованого Спілкою офіцерів України, Коновалюка позбавлено військових звань
15:48
За підсумками службового розслідування, ініційованого Спілкою офіцерів України, Коновалюка позбавлено військових звань
Управління Прес-служби Міністерства оборони України

Україна, 01021, м.Київ-21,
вул. Грушевського 30/1, кім. 348
E-mail - hiv@pressmou.kiev.ua
Веб-Сайт - http://www.mil.gov.ua
Тел/факс - 253-20-73, 253-03-19

Голова Спілки офіцерів України В’ячеслав Білоус: “Наказ Міністра оборони України про позбавлення народного депутата України Валерія Коновалюка військових звань було видано за підсумками службового розслідування, ініційованого Спілкою офіцерів України”

| 05.12.2008 | | 16:23 |

“Наказ Міністра оборони України про позбавлення народного депутата України Валерія Коновалюка військових звань було видано за підсумками службового розслідування, ініційованого Спілкою офіцерів України”. Про це сьогодні, 5 грудня, повідомив під час брифінгу голова Всеукраїнської організації Спілки офіцерів України полковник запасу В’ячеслав Білоус.

Як повідомив під час брифінгу В’ячеслав Білоус, Всеукраїнська організація Спілка офіцерів України ще 19 листопада цього року звернулася до Генерального прокурора України, Президента України та Міністра оборони України з відкритим листом про надання відповідної правової оцінки діям народного депутата України Валерія Коновалюка.

- Валерій Коновалюк всюди апелював, що він є професійним військовим і знається на цій темі. Спілку офіцерів України зацікавили ці твердження, які треба було підтвердити або заперечити фактами, - зазначив В’ячеслав Білоус.

З власних джерел, продовжив В’ячеслав Білоус, спілка довідалася, що у 1993 році Валерія Коновалюка наказом командувача Сибірським військовим округом було звільнено у запас з формулюванням “не відповідає посаді за морально-психологічними якостями”.

- Звільнення офіцера у званні “старший лейтенант” за такою статтею з лав Радянської армії - резонансна подія. І, безперечно, у нас тоді виникли сумніви щодо правомірності і законних підстав присвоєння Валерію Коновалюку чергових військових звань у запасі, - зазначив голова Спілки офіцерів України.

Спілкою офіцерів України з цього приводу було ініційовано проведення службового розслідування.

- Я звернувся до відповідних структур Міністерства оборони України з проханням створити комісію за участю Всеукраїнської організації Спілки офіцерів України для перевірки виявлених фактів. Наша інформація знайшла підтвердження, - повідомив В’ячеслав Білоус.

Виявилося, продовжив голова Спілки офіцерів України, що 12 квітня 1996 року Валерію Коновалюку було присвоєно чергове військове звання “капітан запасу”.

- А присягу на вірність народу України він прийняв лише у січні 1997 року. Це й визвало у членів спілки занепокоєння, адже це – явне порушення чинного законодавства, - констатував В’ячеслав Білоус.

Як він додав, у 2000 році Валерієві Коновалюку було присвоєно військове звання “майор запасу”, а вже через два роки – достроково “підполковник запасу”.

- Це взагалі суперечить Положенню про проходження військової служби. Такого не може бути, адже людина не проходила ні навчальні збори, не здавала заліків за програмою навчання офіцерів запасу і не має відповідної кваліфікації, - підкреслив голова Спілки офіцерів України.

В’ячеслав Білоус також підкреслив, що Спілка офіцерів України вітає такий крок Міністра оборони України Юрія Єханурова, направлений на очищення Збройних Сил України та повернення до моральних цінностей.

© Управління Прес-служби МО України. При використанні інформації посилання на Управління Прес-служби МО України обов’язкове.

те саме пише й "КРЕЩАТИК"

Категорія: ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО | Переглядів: 1232 | Додав: zampolit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту