Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2009 » Січень » 20 » Cвяткування 65-ї річниці створення 6-ї танкової армії у Дніпропетровську
15:59
Cвяткування 65-ї річниці створення 6-ї танкової армії у Дніпропетровську

У Дніпропетровську відбулися урочисті заходи з нагоди святкування 65-ї річниці створення 6-ї танкової армії, правонаступником якої є 6-й армійський корпус Сухопутних військ Збройних Сил України

| 20.01.2009 | | 14:38 |

Сьогодні, 20 січня, у Дніпропетровську відбулися урочисті заходи з нагоди 65-ї річниці створення 6-ї танкової армії, правонаступником якої є 6-й армійський корпус Сухопутних військ Збройних Сил України.

Цього дня до штабу управління корпусу завітали військовослужбовці Дніпропетровського гарнізону, ветерани, представники місцевої влади.

Розпочалися урочистості біля пам’ятника загиблим воїнам-танкістам. За традицією, в урочистій обстановці під салютні залпи до монументу були покладені квіти.– 65 років минуло з тих пам’ятних днів, коли в Ставіщенському районі Київської області на базі 5-го гвардійського Сталінградсько-Київського танкового та 5-го механізованого корпусів була сформована 6-та гвардійська танкова армія, – зазначив у своїй промові тимчасово виконуючий обов’язки командира 6-го армійського корпусу генерал-майор Юрій Думанський.За його словами, бойовий шлях армії пройшов дорогами України, Європи і Далекого Сходу, її героїчні традиції продовжувалися у післявоєнні роки.

– Сьогодні бойову вахту з честю продовжують нести військовослужбовці 6-го гвардійського Дніпропетровського ордена Червоного Прапора армійського корпусу, – продовжив генерал-майор Юрій Думанський.

Як наголосив тимчасово виконуючий обов’язки командира 6-го армійського корпусу, про героїчний шлях 6-ї танкової армії свідчить те, що під командуванням легендарного командувача двічі Героя Радянського Союзу генерал-полковника Андрія Кравченка з’єднання і частини армії з боями пройшли 5050 кілометрів, визволивши від німецько-фашистських окупантів 750 населених пунктів на території України і майже 1500 – на території Південно-Східної Європи та Маньчжурії.

За відвагу і героїзм, проявлені в роки Великої Вітчизняної війни, 39 тисяч 334 воїни 6-ї гвардійської танкової армії нагороджені орденами i медалями‚ 75 – удостоєні звання Героя Радянського Союзу.

Про безмежну мужність і відданість своєму народові воїнів 6-ї гвардійської танкової армії також свідчать 42 бойових ордени на Бойових Знаменах з’єднань та частин армії‚ присвоєння шістнадцяти частинам 27 почесних найменувань в роки Великої Вітчизняної війни.

– За часи незалежної України вагомий внесок у підтримання боєздатності й бойової готовності Збройних Сил роблять військовослужбовці 6-го гвардійського армійського корпусу, – наголосив генерал-майор Юрій Думанський.

Свідченням цього є їх щоденна наполеглива праця щодо всебічного опанування новими сучасними формами та способами дій під час виконання завдань за призначенням, досягнення якісних змін в організації та проведенні заходів оперативної, бойової та мобілізаційної підготовки.

6-й армійський корпус став першим базовим об’єднанням, який готував підрозділи миротворчих сил. Сотні представників з’єднань і частин корпусу у складі миротворчих підрозділів брали участь в операціях із забезпечення миру, спокою і злагоди на теренах колишньої Югославії, в Лівані, Анголі, Сьєрра-Леоне, Ліберії, Кувейті та Іраку. І сьогодні багато з них продовжують виконувати нелегку, але почесну миротворчу місію.

– За активне сприяння миру і стабільності, розвиток дружніх і взаємовигідних партнерських відносин між збройними силами держав, сумлінне виконання покладених завдань щодо виконання міжнародних зобов’язань України близько тисячі військовослужбовців 6-го гвардійського армійського корпусу відзначені державними нагородами та відзнаками ООН, – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки командира 6-го армійського корпусу.

Продовжились урочистості в залі Військової ради, де з нагоди свята кращим військовослужбовцям 6-го армійського корпусу було оголошено подяки, вручено грамоти та цінні подарунки.

По завершенні урочистостей усі запрошені гості змогли насолодитись концертною програмою, яку підготували мистецькі колективи міста та області, а також військовий оркестр об’єднання.

© Управління Прес-служби МО України. При використанні інформації посилання на Управління Прес-служби МО України обов’язкове.


На сайті МОУ


Категорія: ДНІПРОПЕТРОВЩИНА | Переглядів: 2345 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту