Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 38 39 40 41 42 43 »
Управління Прес-служби Міністерства оборони України

Веб-Сайт - http://www.mil.gov.ua

290 юнаків, призваних до лав Збройних Сил України восени поточного року з Київщини, Дніпропетровщини, Донеччини та Херсонщини, склали Військову присягу на вірність Українському народові

| 17.11.2008 | | 12:50 |




У Києві, в окремій бригаді охорони Генерального штабу Збройних Сил України 15 листопада в урочистій обстановці 203 призовники присягнули на вірність Українськом ... Читати далі »
Категорія: ВІЙСЬКОВІ | Переглядів: 2120 | Додав: zampolit | Дата: 17.11.2008 | Коментарі (0)

УНІАН (www.unian.net)

17.11.2008 12:12

У понеділок, 17 листопада, українці зможуть побачити унікальне космічне явище - "зоряний дощ". Як запевняють астрономи, найкраще розгледіти падаючі метеорити можна в ніч із 17 на 18 листопада. Зорепад, як очікується, розпочнеться після півночі. А перед світанком, з 3 до 5 години, з неба сипатиметься по 10-20 метеорів на годину, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Наша планета входить у щільний метеоритний пояс, тому темної пори доби зможемо спостерігати згорання в атмосфері інопланетних частинок - болідів. Найкраще зорепад буде видно за містом, де немає джерел світла. До нас, до речі, багато хто після таких дощів звертається - мовляв, НЛО бачили", - розповів Артем БІЛИК, голова Центру дослідження аномальних космічних явищ при НТУУ КПІ.

Щоправда, помилуватися красою зорепаду вдасться, якщо дасть змогу погода. "Такі падіння метеорів відбуваються двічі на рік - у серпні і листопаді. Але не щороку цей дощ яскраво виражений. Як правило, лише ... Читати далі »

Категорія: УКРАЇНА | Переглядів: 1260 | Додав: zampolit | Дата: 17.11.2008 | Коментарі (0)

Росія знову повторила Україні, що кордону немає
15.11.2008___ www.ПРАВДА.com.ua

Російське зовнішньополітичне відомство наполягає, що лінія морської ділянки кордону з Україною в Керченській протоці є предметом подальших переговорів з Києвом.

Про це йдеться в коментарі МЗС РФ, поширеному в суботу у відповідь на заяви українських дипломатів, повідомляє Інтерфакс.

"Вимушені знову нагадати нашим українським колегам, що якоїсь лінії державного кордону в Азовському морі і Керченській протоці, які є внутрішніми водами Росії і України, договір про російсько-український державний кордон 2003 року не визначає", - відзначили в МЗС РФ.

Російське зовнішньополітичне відомство відзначає, що і в договорі між Російською Федерацією і Україною про співпрацю у використанні Азовського моря і Керченської протоки 2003 року міститься положення, що врегулювання питань, що відносяться до акваторії Керченської протоки, здійснюється також за угодою між сторонами.

"Тільки на основі такої ... Читати далі »

Категорія: МІЖНАРОДНІ | Переглядів: 1080 | Додав: zampolit | Дата: 16.11.2008 | Коментарі (0)

Юлія Тимошенко провела таємні переговори з Джорджем Соросом
14.11.2008___ Сергій Лещенко, УП

Юлія Тимошенко, як і Віктор Ющенко чотири роки тому, у переддень президентських виборів намагається залучити підтримку великого міжнародного капіталу.

Як стало відомо "Українській правді", минулої суботи Тимошенко провела конфіденційну зустріч з Джорджем Соросом, яка відбулася... у передмісті Києва.

Про це побачення українського прем’єра з фінансовим магнатом немає згадки в офіційній хроніці – воно тримається в секреті. Відсутня інформації про таку зустріч і в прес-службі Кабінету міністрів.

Ніде не повідомлялося і про приліт американського "донора демократії" до України.

Про особливо таємний характер зустрічі свідчить і той факт, що про неї не знав виконавчий директор фонду Сороса в Україні Євген Бистрицький. Принаймні, це він повідомив "Українській правді".

За інформацією "Української правди", в районі 8 листопада Сорос зробив зупинку в "Борисполі", коли чартерн ... Читати далі »

Категорія: УКРАЇНА | Переглядів: 1171 | Додав: zampolit | Дата: 16.11.2008 | Коментарі (0)

УНІАН (www.unian.net)

14.11.2008 14:44
У Дніпропетровську за борги від тепла відключили 500 житлових будинків

Сьогодні у Дніпропетровську за борги перед підприємствами теплокомуненерго від теплопостачання відключено 500 житлових будинків. Про це сьогодні на брифінгу у Дніпропетровську повідомив Дніпропетровський міський голова Іван КУЛІЧЕНКО.

За його словами, це вимушений захід, оскільки рівень проплат населення міста за теплопостачання з початку опалювального сезону становить менше 20%.

За даними Дніпропетровського міськвиконкому, за першу декаду листопада підприємства теплокомуненерго спожило природного газу на 11 млн. грн., сплачено населенням за послуги менше 2 млн. грн.

Відключили від теплопостачання багатоквартирні будинки, борг яких становить від 15 тис. до 130 тис. грн.

Також від теплопостачання відключено понад 30 житлових будинків у зв’язку з аварійними ситуаціями.

З 4 листопада тепло було подано до 4 275 будинків ( 99%), 77 лікарень (100%) ... Читати далі »

Категорія: ДНІПРОПЕТРОВЩИНА | Переглядів: 1095 | Додав: zampolit | Дата: 14.11.2008 | Коментарі (0)

УНІАН (www.unian.net)

13.11.2008 06:52
Встановлено винного в трагедії на російському підводному човні


Слідство встановило винного в надзвичайній події на російському підводному човні "Нерпа", коли внаслідок несанкціонованого спрацювання системи пожежегасіння загинули 20 осіб, повідомив РІА Новости офіційний представник Слідчого комітету при прокуратурі (СКП) РФ Володимир Маркін.

"Слідчі військово-слідчого управління СКП встановили особу, яка несанкціоновано, без будь-яких на те підстав включила систему пожежогасіння на АПЧ. Це один з матросів екіпажу, він вже дав свідчення із зізнанням", - сказав Маркін.

На АПЧ, ще не прийнятому до складу ВМФ Росії, під час заводських ходових випробувань в Японському морі 8 листопада сталося несанкціоноване включення автоматизованої системи пожежегасіння. В результаті загинули 20 людей, 21 був госпіталізований з отруєнням. Всього на борту АПЧ було 208 осіб, з яких 81 військовослужбовці.

Категорія: МІЖНАРОДНІ | Переглядів: 1130 | Додав: zampolit | Дата: 13.11.2008 | Коментарі (0)

УНІАН (www.unian.net)

13.11.2008 04:30
Міст між Кримом і Кубанню вперся в питання кордону


Питання будівництва транспортного переходу через Керченську протоку не просувається через зауваження Міністерства закордонних справ України, заявляє голова Верховної Ради Криму Анатолій ГРИЦЕНКО.

Як передає кореспондент УНІАН, А.ГРИЦЕНКО повідомив журналістам, що всі міністерства, окрім українського зовнішньополітичного відомства, узгодили питання будівництва моста через Керченську протоку.

«Всі технічні питання будівництва моста вирішені, є проблеми делімітації кордонів Росії і України, сьогодні на рівні Міністерства закордонних справ України є одне зауваження. Решта міністерств узгодили питання будівництва переходу через Керченську протоку», - повідомив кримський спікер.

При цьому А.ГРИЦЕНКО зазначив, що не бачить проблеми у встановленні кордонів, тому що перехід через Керченську протоку «взагалі-то не змінює істотно державний кордон між Росією і Ук ... Читати далі »
Категорія: МІЖНАРОДНІ | Переглядів: 1237 | Додав: zampolit | Дата: 13.11.2008 | Коментарі (0)

УНІАН (www.unian.net)

11.11.2008 04:40
 
Українська повстанська армія не співпрацювала з гітлерівцями й не мала стосунку до створення дивізії СС "Галичина" під час Другої світової війни.

Як повідомили УНІАН у прес-службі СБУ, по це свідчать історичні дослідження, тези яких були оприлюднені сьогодні на чергових громадських історичних слуханнях в СБУ на тему: “УПА і німці: співпраця чи протистояння”.

Зокрема, директор Галузевого архіву СБУ Володимир В’ЯТРОВИЧ зазначив, що на доказ співпраці УПА з німцями часто наводяться факти, які не мають стосунку до УПА. "Йдеться, насамперед, про короткострокову співпрацю ОУН і Абверу та створення двох батальйонів “Нахтігаль” та “Роланд”. Однак слід зауважити, що дані формування були створені в 1941 р., тоді як УПА утворилася лише наприкінці 1942 р. Дивізія СС “Галичина” (1943 р.), хоч і складалася з укра ... Читати далі »
Категорія: ВІЙСЬКОВІ | Переглядів: 1340 | Додав: zampolit | Дата: 11.11.2008 | Коментарі (0)

ВЛАДА І СУСПІЛЬСТВО: Ухвалено Порядок сприяння проведенню громадської експертизи

Додав: Майдан-ІНФОРМ, 10-11-2008 11:27, Україна

Ухвалено Порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади



Ухвалено Порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади

10 листопада 2008 року

Шановні громадські активісти!

Вітаємо Вас з успішним завершенням кампанії громадянського представництва.

5 листопада 2008 року Кабінет Міністрів України ухвалив ПОРЯДОК сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади (додається). Переважна кількість громадських пропозицій була врахована.

Тепер органи виконавчої влади зобов’язані сприяти інститутам громадянського сусп ... Читати далі »
Категорія: ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО | Переглядів: 1224 | Додав: zampolit | Дата: 10.11.2008 | Коментарі (0)

Каддафі теж хоче купити в України зброю
06.11.2008___ www.ПРАВДА.com.ua


Лівія веде переговори по торгівлі зброєю з багатьма країнами, у тому числі з Україною, заявляє лівійський лідер Муаммар Каддафі.

"Так, дійсно, мова йде про співробітництво (з Україною) у торгівлі зброєю. Лівія веде подібні переговори також з Великобританією, Італією, Францією. Це зброя для самозахисту, оборонна зброя", - сказав він на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Каддафі підкреслив, що Лівія прагне одержати "найсучаснішу зброю і підходящу за ціною".


За словами лівійського лідера, це питання обговорюється в ході переговорів із представниками різних країн, як західних, так і східних, для того, щоб порівняти пропозиції і вибрати найбільш вигідну.

Відповідаючи на уточнююче питання, наскільки конкурентним є цікавлячі Лівію засоби оборони в Росії, Україні і Білорусії, Каддафі підкреслив, що між цими країнами конкуренції немає.

Лівія також сподіває ... Читати далі »
Категорія: ВІЙСЬКОВІ | Переглядів: 1160 | Додав: zampolit | Дата: 07.11.2008 | Коментарі (0)

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту