Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2009 » Листопад » 24 » Ющенко:"...якщо протягом 100 днів країна не отримає нової Конституції, повноваження Верховної Ради України будуть достроково припинені..."
11:34
Ющенко:"...якщо протягом 100 днів країна не отримає нової Конституції, повноваження Верховної Ради України будуть достроково припинені..."
 Виступаючи в Українському домі під час презентації своєї виборчої програми «Вільна, справедлива та сильна Україна»  Віктор Ющенко зазначив, що українці «відстояли право народу обирати Президента». «Маю на увазі нещодавні спроби конституційного заколоту, коли Партія Регіонів і БЮТ, дві найбільші парламентські сили, хотіли поділити владу на двох і, по суті, усунути наших громадян від будь-якого вибору. Їм це не вдалося, бо ми стали разом і зупинили загрозу. Я закликаю і далі підтримувати українські патріотичні сили, вони вам ніколи не зрадять», - наголосив Ющенко.

Він пообіцяв, що так само буде відновлено право громадян відкрито і зрозуміло обирати депутатів. «Вибори Верховної Ради відбуватимуться за відкритими списками, а до місцевих рад – за мажоритарною системою. Ми скасуємо недоторканність депутатів і недоторканність суддів», - відзначив Президент.

«Я багато разів говорив своїй нації і зараз хочу повторити – не благайте цих 450 депутатів, щоб вони скасували свою недоторканність. Запам’ятайте – вони цього ніколи не зроблять. Це ваше право. Ви формуєте владу. Ви формуєте її компетенцію, її права. Від вас починається відлік, що їм мати. І тому, якраз мій варіант Конституції позбавляє цього імунітету, і ваше право, переконаний, ваш обов’язок – підтримати цю Конституцію, підтримати ці зміни», - наголосив кандидат в Президенти.

«Кількість депутатів буде скорочена, парламентський безлад буде припинений», - каже Ющенко. Він зазначив, що у 2004 році президентська система влади була замінена на парламентську, мажоритарна система виборів була замінена на пропорційну. «Те, що чотири роки ми маємо, по суті, бездіяльний парламент – це не вина конкретних осіб, це провина моделі і вибору. І тому нам треба змінити пропорційну систему виборів із закритими списками на пропорційну систему виборів із відкритими списками», - зауважив Ющенко. Він також сказав: «З урахуванням результатів всеукраїнського обговорення я внесу народний проект Конституції України до Верховної Ради. І якщо протягом 100 днів країна не отримає нової Конституції, повноваження Верховної Ради України будуть достроково припинені». «Позачергові вибори відбудуться з одночасним референдумом з ухвалення Основного Закону держави», - додав Віктор Ющенко.

Категорія: УКРАЇНА | Переглядів: 937 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту