Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2009 » Жовтень » 29 » НАКИПІЛО ! - Петро ГРИЦАЙ, Ніжинська СОУ
15:35
НАКИПІЛО ! - Петро ГРИЦАЙ, Ніжинська СОУ
До адмінгрупи порталу СОУ надійшло повідомлення від спілчанина з Ніжинської СОУ Петра Грицая. Ставимо цей матеріал як є і на нашому сайті.
______________________________________________
     Останнім часом слухаю аудіо книги. Мемуари генералів Денікіна, Врангеля. Взнав багато нового. Росіяни повертаються до своєї історії, шанують своїх патріотів. Росіяни шанують свою армію, піднімають престиж офіцерської служби. У нас, на жаль, все навпаки. Армію розвалюють, престиж офіцерів впав нижче нікуди. Таке вже було в історії, але висновки ми не робимо. Ми ризикуємо вкотре втратити незалежність.

        Багато славних сторінок було і у нас. Потрібно згадувати славну козацьку старшину, старшину доби визвольних змагань за незалежність (зокрема - про ген. Миколу Капустянського, про котрого я Вам писав), про сучасних офіцерів, котрі не дбали про власну кар'єру, не йшли на компроміс із совістю, а всю свою енергію віддавали на благо Батьківщини, на розбудову її Збройних Сил. Таких офіцерів було багато в різних гарнізонах. Про деяких офіцерів-патріотів я спробував розповісти у своїй книзі. А скільки ще їх залишилось невідомих, скільки було вигнано ворогами нашої незалежності при владі із рідної армії?! Ось приклади, на котрих потрібно навчати та виховувати молодь.

        Ситуація сьогодні справді дуже загрозлива. Якщо держава терміново не повернеться обличчям до своєї Армії, не буде достатньо її фінансувати та піднімати престих військової служби, то зведеться на нівець багаторічна жертовна боротьба українців за незалежність. Нащадки славних лицарів України будуть служити в чужій армії, проливати кров за чужі ідеї.

 Накипіло!

 З повагою, Петро .

______________________________

Посилання на матеріали зроблено адміністратором порталу СОУ.
Категорія: ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО | Переглядів: 1088 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту