Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2009 » Жовтень » 7 » Справу щодо захисту прав Діани ШУБІНОЇ - доньки офіцера-миротворця національні суди різного рівня запускають по колу вже майже п’ять років.
20:04
Справу щодо захисту прав Діани ШУБІНОЇ - доньки офіцера-миротворця національні суди різного рівня запускають по колу вже майже п’ять років.

Криворізьке міське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА  як колективний член Української Гельсінської спілки з прав людини останнім часом опікується справами в судових та наглядових органах як на національному рівні , так і в Європейському суді з прав людини. Це захист прав на приватність, на освіту, на недоторканість житла, на громадську діяльність тощо.

            Зокрема, криворізький просвітянин голова Криворізької міської організації Спілки Офіцерів України полковник Петро ЛИСЕНКО супроводжує справу щодо встановлення батьківства загиблого офіцера-миротворця  Олега ТИХОНОВА відносно його доньки Діани  ШУБІНОЇ ( криворізька преса вже згадувала цей випадок). На наше запитання стосовно оцінки захисту прав людини з боку наглядових і судових органів у Кривому Розі Петро ЛИСЕНКО відповів: «Криворіжжя для України у цьому плані не є виключенням. Справу щодо захисту прав Діани ШУБІНОЇ національні суди різного рівня запускають по колу вже майже п’ять років. Судом ігноруються висновки судово-медичних експертів та  численні покази свідків у справі. На цей час у нас  навіть виникли побоювання стосовно можливої організації підміни генетичних зразків з метою фальсифікації та повної ліквідації доказів. До того ж,  представники судових та наглядових органів виконують вимоги навіть не відповідача, а … третьої особи,  і їх поведінка шкодить не тільки авторитету судової гілки влади, але й держави в цілому. На рішення суду впливають не аргументи сторін та надані докази, а якісь невидимі, я б сказав, тіньові чинники. У даному випадку держава не захищає права дитини офіцера, який загинув,  виконуючи завдання цієї держави. Звичайно, про це не будуть мовчати ані Українська Гельсінська спілка , ані Спілка Офіцерів України,  бо ця справа є нині показовою щодо суті сьогоднішньої судової і наглядової системи в Україні. Ми готуємося до розгляду цієї справи у Європейському суді з прав людини у Страсбурзі, бо надія на чесний і неупереджений розгляд на національному рівні майже згасла.» 

Просвіта - Кривий Ріг

Категорія: ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО | Переглядів: 1091 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту