Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2012 » Грудень » 29 » У Дніпропетровську журналістів не пустили на засідання до ОДА
11:38
У Дніпропетровську журналістів не пустили на засідання до ОДА
Представники ініціативної групи зі створення Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації не пустили на своє засідання журналістів.

Згідно з інформацією, преса була запрошена головою Громадської ради Ларисою Бабіч.

Журналісти спробували пояснити представникам ініціативної групи, що під час минулих виборів до Громадської ради з боку представників громадських організацій області було багато нарікань на неправомірність і серйозні порушення в ході виборів до ради, тому вони хочуть бути присутніми.

На що журналістів попросили залишити приміщення.

Член Громадської ради Василь Сухов, пояснив журналістам, що ситуація з минулих виборів значно посилилася - ініціативна група грубо порушує законодавство "відразу за кількома статтями".

"Ініціативна група порушує критерії відбору "тільки обласні громадські організації", що суперечить Закону "Про громадські об'єднання", який набере чинності з 1 січня. Немає територіального статусу громадських організацій, це дозволяє представникам і міських, і районних організацій входити в цю раду", - заявив Сухов.

За його словами, грубим порушенням є рішення ініціативної групи про те, що для того щоб увійти до ради, громадські організації повинні подати документи на реєстрацію лише рекомендованим листом. Особиста подача не можлива.

"Це просто технологія, яка потім дозволить відмовити "неугодним" в роботі ради. З цієї причини і мандатна комісія підміняє ініціативну групу. Реєстрація документів на участь у конференції повинна проводитися управлінням внутрішньої політики ОДА. Цього немає", - зазначив Сухов.

"Тому дізнатися чи отримані, чи зареєстровані документи, не буде можливості у жодної громадської організації", - додав він.

Член Громадської ради так само не розуміє, чому до складу ініціативної групи входять депутати районної та обласної рад від Партії регіонів, і особи, що очолюють Громадську раду при ГУ МВС в Дніпропетровській області.

За словами Бабіч, довести нелегітимність прийнятих рішень ініціативній групі їй не вдалося.

"На 28 січня на 15.00 призначено вибори в ГР, але це понеділок, і більшість людей працює. Боюся, що люди нас не зрозуміють", - сказала Бабіч.

Минулі вибори до Громадської ради при ОДА проходили в 2011 році і супроводжувалися скандалом, на який оганізації, що не увійшли до ради, скаржилися президентові Януковичу.

Зараз до складу ради входять представники 25 громадських організацій.

Як стало відомо, вперше з обласного бюджету планується виділити 4,5 млн. грн. на програму "Розвиток громадянського суспільства".

УП
Категорія: ДНІПРОПЕТРОВЩИНА | Переглядів: 807 | Додав: zampolit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту