Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2013 » Березень » 14 » У п’ятницю, 15 березня о 15.00, у Кривому Розі почнеться акція протесту у справі пошуку вбивць еколога Володимира ГОНЧАРЕНКА
19:14
У п’ятницю, 15 березня о 15.00, у Кривому Розі почнеться акція протесту у справі пошуку вбивць еколога Володимира ГОНЧАРЕНКА
nastusenkoУ п’ятницю, 15 березня о 15.00, у Кривому Розі почнеться акція протесту проти безпорадності міліції у справі пошуку вбивць дніпропетровського еколога Володимира ГОНЧАРЕНКА. Ініціатором пікету біля приміщення УВС міста виступила Криворізька міська організація партії ВО «Свобода», підтримати їх пообіцяли представники інших громадських організацій.

Як повідомив Вестнику голова Криворізької міської організації ВО «Свобода» Юрій НАСТУСЕНКО, справу Гончаренка у Кривому Розі вважають аналогом справи Гонгадзе місцевого масштабу. Тому не дивно, що злочинців так довго не можуть знайти.

— Поки це вбивство не розкриють, ми будемо говорити, що за цим стоїть влада, — прокоментував ситуацію Юрій Настусенко. — Адже влада всіляко ухиляється від публічності в справі обнародуваної Гончаренком інформації. Яка доля чекає на забруднений гексахлорбензолом брухт, досі невідомо. Вбивць академіка також не знайдено. Ми переконані, що все це дуже невипадково, й місцевій міліції чудово відомі імена як фігурантів оборудки з брухтом, так і тих, хто замовив убивство. Одначе, щоб реально розслідувати все це, — треба неабияку мужність. І своєю акцією ми хочемо підштовхнути місцеву і обласну міліцію до мужнього вчинку. Адже за все треба відповідати — якщо не перед законом, то перед Богом.

За словами Юрія Настусенка, поки хімічно забруднений брухт перебуває в Кривому Розі, мешканці міста не можуть бути спокійними за власне здоров’я і здоров’я своїх дітей. Так само, за його словами, громадським обов’язком кожного громадянина є вимагати від органів правопорядку справжньої роботи. І ця акція — нагода долучитися до організаторів і продемонструвати МВС, що ніхто ні про що не забув.

Як повідомляв Вестник, 27-го липня 2012 року голова громадського руху «За право громадян на екологічну безпеку», академік Володимир Гончаренко зробив надбанням гласності інформацію про те, як у Кривий Ріг потрапило 180 тонн хімічно забрудненого металобрухту. Цей брухт початково збиралися використати у технологічному процесі металургійного виробництва, що призвело б до катастрофічних наслідків. Лиху вдалося запобігти, однак нашпигований гексахлорбензолом теплообмінники залишалися в Кривому Розі й становлять потенційну небезпеку для всього живого.

Через чотири дні після сенсаційної прес-конференції Володимира Гончаренка невідомі побили так, що за кілька днів він помер у лікарні.

Юрій МІСТЮК, Вестник Кривбасса.

Переглядів: 731 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту