Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2012 » Лютий » 16 » В Міністерстві оборони затримано офіцера на хабарі, а Начальник Генерального штабу подав рапорт у відставку. За власним бажанням?
22:16
В Міністерстві оборони затримано офіцера на хабарі, а Начальник Генерального штабу подав рапорт у відставку. За власним бажанням?
Сьогодні Дзеркало Тижня повідомило про те, що співробітники відділу «К» Служби безпеки України 15 лютого затримали при отриманні хабара начальника відділу утилізації Центру обліку надлишкового та списаного майна Міністерства оборони.

Про це виданню ZN.UA повідомило джерело в СБУ.

Затриманий підполковник отримав хабар у розмірі 120 тис. грн. Наразі він визнав свою провину.

Чиновник знаходиться в слідчому ізоляторі СБУ. Військова прокуратура порушила проти нього кримінальну справу за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Відповідна стаття передбачає покарання від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело ZN.UA в СБУ зазначило, що затримання чиновника є лише частиною реалізації загального плану, за допомогою якого СБУ сподівається розплутати корупційний клубок у Міноборони.

Нагадаємо, 8 лютого президент Віктор Янукович призначив міністром оборони Дмитра Саламатіна, колишнього керівника концерну «Укроборонпром».

Його попередника Михайла Єжеля неодноразово звинувачували в корупції. Зокрема, мова йшла про порушення при оренді військового майна, у харчуванні солдат, проведенні тендерів на закупівлю обладнання, розтраті бюджетних коштів, «розпилюванні» земель відомства і багато іншого. На підставі журналістських розслідувань про зловживання в армії Генеральна прокуратура порушила низку кримінальних справ.

Представляючи нового мінністра оборони, президент пообіцяв жорстко карати за корупцію в його відомстві.

А вже о 19:50 УНІАН виставило інформацію про те, що Начальник генерального штабу, головнокомандувач Збройних Сил України Григорій ПЕДЧЕНКО подав на ім’я Президента України, Верховного головнокомандуючого ЗСУ Віктора ЯНУКОВИЧА рапорт про відставку за власним бажанням.

Про це УНІАН повідомило поінформоване джерело, наближене до ЗСУ.

За даними співрозмовника агентства, рапорт Г.ПЕДЧЕНКА прийнятий і зареєстрований в Адміністрації Президента, однак ще не розглянутий, оскільки з цього приводу має відбутися зустріч для співбесіди з В.ЯНУКОВИЧЕМ та Г.ПЕДЧЕНКОМ.

Водночас джерело повідомило, що, за наявною у нього інформацією, в певних колах, у тому числі й військових, розглядається ймовірність призначення на цю посаду першого заступника начальника Генштабу ЗСУ або командувача Сухопутних військ ЗСУ.

ДТ

УНІАН
Категорія: ВІЙСЬКОВІ | Переглядів: 1022 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Архів записів

Друзі сайту