Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2008 » Листопад » 10 » Ухвалено Порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади
14:22
Ухвалено Порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади
ВЛАДА І СУСПІЛЬСТВО: Ухвалено Порядок сприяння проведенню громадської експертизи

Додав: Майдан-ІНФОРМ, 10-11-2008 11:27, Україна

Ухвалено Порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади



Ухвалено Порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади

10 листопада 2008 року

Шановні громадські активісти!

Вітаємо Вас з успішним завершенням кампанії громадянського представництва.

5 листопада 2008 року Кабінет Міністрів України ухвалив ПОРЯДОК сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади (додається). Переважна кількість громадських пропозицій була врахована.

Тепер органи виконавчої влади зобов’язані сприяти інститутам громадянського суспільства проведенню громадської експертизи, розглядати висновки експертизи по спеціальній прозорій процедурі та оприлюднювати своє рішення.

Принагідно хочемо подякувати Робочій групі громадських експертів у складі Олексія Орловського (Асоціація ОСН України), Олексія Хмари (ТОРО, м. Кіровоград), Максима Лациби (УНЦПД).

Варто відзначити сприяння і підтримку громадської ініціативи Департаментом конституційного та адміністративного права Міністерства юстиції України, Управлінням у зв'язках з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, а також віце-прем'єр-міністром України Іваном Васюником.

Зазначимо, що з 91 органів виконавчої влади 59 погодили порядок без зауважень. Однак 21 орган висловив зауваження або не погодив. Основними противниками виявилися Головдержслужба і Мінфін. 11 органів виконавчої влади взагалі проігнорували відповідний порядок.

Тепер необхідно розробити і ухвалити Положення про електронний реєстр даних про стан і результати проведення громадської експертизи.

Бажаємо Вам успіхів і натхнення у здійсненні громадської експертизи органів виконавчої влади.


Український незалежний центр політичних досліджень



Надруковано з Майдану. http://maidan.org.ua/




КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 5 листопада 2008 р. № 976
Київ

Про затвердження Порядку сприяння
проведенню громадської експертизи
діяльності органів виконавчої влади


З метою створення належних умов для участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади, що додається.
2. Міністерству юстиції розробити та подати у тримісячний строк Кабінетові Міністрів України проект Положення про електронний реєстр даних про стан і результати проведення громадської експертизи.
3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування керуватися під час проведення громадської експертизи їх діяльності затвердженим цією постановою Порядком.

Прем’єр-міністр України Ю. ТИМОШЕНКО


ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів
України
від 5 листопада 2008 р. № 976

ПОРЯДОК
сприяння проведенню громадської експертизи
діяльності органів виконавчої влади
1. Цей Порядок, розроблений відповідно до пункту 4 статті 5 Указу Президента України від 15 вересня 2005 р. № 1276 “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”, визначає процедуру сприяння проведенню інститутами громадянського суспільства громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади.

2. Громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади (далі —громадська експертиза) є складовою механізму демократичного управління державою, який передбачає проведення інститутами громадянського суспільства оцінки діяльності органів виконавчої влади, ефективності прийняття і виконання такими органами рішень, підготовку пропозицій щодо розв’язання суспільно значущих проблем для їх врахування органами виконавчої влади у своїй роботі.
У цьому Порядку під інститутами громадянського суспільства слід розуміти громадські організації, професійні та творчі спілки, організації роботодавців, благодійні і релігійні організації, органи самоорганізації населення, недержавні засоби масової інформації та інші непідприємницькі товариства і установи, легалізовані відповідно до законодавства.

3. Орган виконавчої влади сприяє інституту громадянського суспільства у проведенні громадської експертизи у разі надходження від нього письмового запиту із зазначенням:
його найменування, відомостей про легалізацію, місцезнаходження та електронної адреси (за наявності);
предмета і мети громадської експертизи;
переліку документів та інших матеріалів, необхідних для проведення громадської експертизи (далі — матеріали);
адреси, за якою надсилається відповідь на запит, або прізвища, ім’я та по батькові особи, уповноваженої одержати таку відповідь, її контактного телефону і електронної адреси (за наявності).
День надходження запиту є датою початку проведення громадської експертизи.

4. Орган виконавчої влади після надходження від інституту громадянського суспільства письмового запиту щодо проведення громадської експертизи:
1) видає у тижневий строк наказ (розпорядження) про проведення такої експертизи і заходів, пов’язаних з підготовкою матеріалів, із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові та посади особи (осіб), відповідальної (відповідальних) за забезпечення взаємодії з інститутом громадянського суспільства, зміст якого доводить до відома інституту громадянського суспільства, що ініціює проведення громадської експертизи, протягом трьох днів з моменту його видання;
2) утворює у разі потреби робочу групу для підготовки матеріалів із залученням представників інституту громадянського суспільства, що ініціює проведення громадської експертизи;
3) розміщує у тижневий строк інформацію про надходження запиту щодо проведення громадської експертизи та заходи, здійснені органом виконавчої влади з метою сприяння її проведенню, на власному веб-сайті;
4) подає інституту громадянського суспільства матеріали або завірені в установленому порядку їх копії з урахуванням вимог та строку, визначених Законом України “Про інформацію”.

5. Посадові особи органу виконавчої влади не повинні перешкоджати проведенню громадської експертизи та втручатись у діяльність інституту громадянського суспільства, пов’язану з її проведенням.

6. Пропозиції, підготовлені інститутом громадянського суспільства за результатами проведеної громадської експертизи (далі — експертні пропозиції), враховуються органом виконавчої влади під час підготовки програм соціально-економічного розвитку, державних цільових та регіональних програм, формування бюджетів відповідного рівня, вирішення питань поточної діяльності.

7. Орган виконавчої влади після надходження експертних пропозицій:
1) розміщує їх у тижневий строк на власному веб-сайті;
2) розглядає їх на найближчому засіданні колегії за участю представників інституту громадянського суспільства, що проводив громадську експертизу. У разі коли колегію не утворено, експертні пропозиції розглядає керівник органу виконавчої влади у двотижневий строк за участю представників інституту громадянського суспільства, що проводив громадську експертизу;
3) письмово інформує у десятиденний строк інститут громадянського суспільства, що проводив громадську експертизу, про результати розгляду експертних пропозицій з одночасним розміщенням відповідної інформації у засобах масової інформації та (або) на власному веб-сайті.


Категорія: ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО | Переглядів: 1224 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту