Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2008 » Листопад » 25 » Більше 3000 осібвзяли участь у мітингу-реквіємі у Дніпропетровську з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні .
15:35
Більше 3000 осібвзяли участь у мітингу-реквіємі у Дніпропетровську з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні .
ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
http://www.adm.dp.gov.ua


Більше 3000 осіб, серед яких школярі, діти, представники влади, громадських та політичних організацій, взяли участь у мітингу-реквієм з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні та у Всеукраїнській акції «Засвіти свічку» на площі перед Меморіалом жертвам політичних репресій та Голодомору в Дніпропетровській області.
Як відзначив у своїй промові голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Віктор Бондар, сьогодні всі зібралися для того, щоб вшанувати пам′ять тих людей, хто пережив ті страшні часи, донести нашому та майбутньому поколінню всю трагедію минувшини, аби вивчити її наслідки та не допустити її повторення на нашій землі.
„Ми втратили величезну кількість наших громадян, - наголосив В. Бондар, - українців, які жили завжди на цій території, які давали їй життя. Вони своєю роботою піднімали нашу рідну землю, наш рідний край. Найголовніше, ми втратили майбутні покоління, які б сьогодні могли бути серед нас. Хай память про них назавжди залишиться в історії нашої країни”.
Присутні поклали траурні композиції до Меморіалу жертвам політичних репресій та Голодомору в Дніпропетровській області. Після чого Митрополит Дніпропетровський та Криворізький Владика Адріан відправив панахиду за загиблими.
Там же, на площі перед Меморіалом, з нагоди вшанування памяті жертв голодоморів та політичних репресій прямим телевізійним включення зі столиці до українського народу звернувся Президент України В.А.Ющенко.
Після чого присутні вшанували пам'ять померлих хвилиною мовчання, яку оголосив Глава Держави.
А о 16.00 в межах Всеукраїнської акції „Засвіти свічку” біля Меморіалу жертвам політичних репресій та Голодомору в Дніпропетровській області люди запалили свічки, викладені у формі хреста. Маленькі вогники свічок в цей час також з‘явились у вікнах осель мешканців всіх міст та районів регіону, як символ нашої скорботи і пам'яті про мільйони загублених життів співвітчизників.
Також цього дня в усіх містах і районах Дніпропетровської області пройшли жалобні, просвітницькі, мистецькі та соціальні заходи з вшанування пам’яті жертв голодоморів за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування і громадськості.
Зокрема, у місті Дніпропетровську, у суботу 22 листопада 2008 року у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви відбувся поминальний молебень „В ім’я пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій”. А у Дніпропетровському академічному театрі опери та балету - концерт-реквієм присвячений вшануванню пам’яті жертв Голодомору в Україні. В цей день у театрі також працювала виставка картин народного художника України Федора Максимовича Климента „Жнива розпачу”.

Управління преси та інформації облдержадміністрації

Категорія: ДНІПРОПЕТРОВЩИНА | Переглядів: 1214 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту