Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2008 » Листопад » 28 » “Спілка офіцерів України” вимагає оцінити дії нардепа підполковника запасу Валерія Коновалюка
10:16
“Спілка офіцерів України” вимагає оцінити дії нардепа підполковника запасу Валерія Коновалюка
Управління Прес-служби Міністерства оборони України

Україна, 01021, м.Київ-21,
вул. Грушевського 30/1, кім. 348
E-mail - hiv@pressmou.kiev.ua
Веб-Сайт - http://www.mil.gov.ua
Тел/факс - 253-20-73, 253-03-19



Всеукраїнська організація “Спілка офіцерів України” звернулася до Президента України і Міністра оборони України з проханням дати відповідну правову оцінку діям народного депутата України підполковника запасу Валерія Коновалюка

| 20.11.2008 | | 16:45 |

На адресу Міністра оборони України надійшов лист-звернення від Всеукраїнської організації “Спілка офіцерів України”, в якому члени цієї громадської організації просять керівника вітчизняного оборонного відомства дати відповідну правову оцінку діям народного депутата України Валерія Коновалюка.

“Перша і єдина військово-патріотична Всеукраїнська організація “Спілка офіцерів України”, яка на своєму 1-му з’їзді 27.07.1991 року започаткувала створення національних Збройних Сил України, занепокоєна і обурена поведінкою народного депутата України Валерія Коновалюка, який користуючись депутатським імунітетом, порушуючи “Присягу Народного депутата України” (ст. 79 Конституції України), ображає керівництво держави, зводить наклеп на зовнішню миролюбну політику України, роздмухує політичне протистояння в суспільстві, наносить шкоду авторитету нашої держави”, - йдеться у листі-зверненні.

“Народний депутат України Валерій Коновалюк через засоби масової інформації, востаннє це було 14.11.08 р. на телеканалі “Україна” в програмі “Шустер Live”, заявляє, що він має підтвердження фактів незаконного продажу української зброї до Грузії, а також про те, що на судні “Фаїна” знаходиться контрабандний вантаж.

Як відомо, продажем зброї в Україні Президент України, Міністр оборони України – не займаються. Продаж зброї – це прерогатива уповноважених Кабінетом Міністрів України структур.

Міжнародні організації, які контролюють продаж зброї, експерти в Україні та Служба Безпеки України не виявили порушень стосовно продажу зброї Україною, зокрема й до Грузії”, - наголошується у листі-зверненні.

“Відповідно до ст. 80 Конституції України “Народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за висловлення у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп…”. Народний депутат України Валерій Коновалюк зводить наклеп щодо порушень порядку продажу зброї Україною до Грузії в тому числі і за межами парламенту.

На нашу думку, поведінка Народного депутата України Валерія Коновалюка, свідчить про його лобіювання інтересів інших країн, які займаються експортом зброї і завдає матеріальних і моральних збитків Україні.

На підтвердження цього є відомий факт намаганням Валерія Коновалюка при підтримці посольства однієї сусідньої держави показати фальшивий кінофільм про війну у Грузії в одному з готелів Києва”, - йдеться у листі-зверненні.

Члени Всеукраїнської організації “Спілка офіцерів України” висловили прикрість з того, що народний депутат України Валерій Коновалюк є підполковником запасу.

“Його вчинки не відповідають нормам поведінки офіцерської етики. Тому на підставі наведеного, керуючись ст. 19, 40 Конституції України, просимо дати правову оцінку висловлюванням народного депутата України Валерій Коновалюка щодо експорту зброї Україною, образи честі та гідності Президента України, Міністра оборони України”, - наголошується у листі-зверненні.

© Управління Прес-служби МО України. При використанні інформації посилання на Управління Прес-служби МО України обов’язкове.

Категорія: ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО | Переглядів: 1152 | Додав: zampolit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту