Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2008 » Грудень » 5 » Президент України взяв участь в урочистостях з нагоди 17-ї річниці Збройних Сил України
12:27
Президент України взяв участь в урочистостях з нагоди 17-ї річниці Збройних Сил України
Офіційне Iнтернет-представництво Президента України
04.12.2008 17:34
Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

На урочистостях з нагоди 17-ї річниці Збройних Сил України Президент України - Верховний Головнокомандувач ЗСУ наголосив: українська армія була, є і завжди буде опорою, гарантом і захистом нашої державності. «Україна має боєздатну армію, готову захищати свою державу. У цьому під час параду на День Незалежності мала змогу переконатися вся країна. Я вдячний рідному війську за доблесть, за вірність присязі, вірність Батьківщині», - сказав В. Ющенко.

У своєму виступі Президент наголосив, що головне завдання бачить у тому, щоб розвиток української армії «став нарешті реальним пріоритетом держави».

Глава держави констатував, що за останній рік у цьому напрямку було досягнуто кількох позитивних зрушень. За його словами, зросли якість та інтенсивність бойової підготовки військ, збільшилася кількість боєздатних частин Об'єднаних сил швидкого реагування, є успіхи у розбудові Сил спеціальних операцій - одного з найважливіших компонентів сучасного війська, уперше впроваджено Програму військово-патріотичного виховання у Збройних Силах України на 2008 - 2011 роки.

«Суть необхідних змін у війську - це створення ефективної армії і досягнення євроатлантичних стандартів безпеки та оборони нашої країни», - сказав Президент.

За його словами, рік, що минає, поставив перед світом і Україною нові загрози, «які, здавалося б, були похоронені давно у минулому». «Наша раціональна відповідь - одна: надійні гарантії захисту суверенітету й територіальної цілісності України дасть тільки повноцінне і повноправне входження України до євроатлантичного простору колективної системи безпеки, яка охоплює провідні демократичні держави світу», - підкреслив В. Ющенко.

Президент закликав «без галасу й емоцій» вести ґрунтовну розмову про переваги членства в НАТО. «Потрібно формувати ґрунтовну відповідь на річ очевидну, не тільки для нашого покоління, а й покоління, яке прийде після нас. Ми можемо мати вічну Україну, стабільну Україну за однієї умови: коли наша територіальна цілісність, наш суверенітет буде згарантований міжнародною спільнотою», - сказав він.

«Найкращий спосіб утримати свою незалежність, утримати свою територіальну стабільність - не гонка озброєнь, не приєднання до світу, який змагається у військовому протистоянні, а входження під покров єдиної колективної політики безпеки. Це та формула, яка на сьогодні оптимальна для всіх країн Європи», - наголосив В. Ющенко.

При цьому Президент підкреслив, що він глибоко переконаний: українська нація самодостатня, щоб дати відповідь, в якій системі безпекової політики їй бути. «Наш підхід до регіональної і європейської безпеки - це підхід співвідповідальності, активної участі і конструктивної політики. Входження України у модель колективної безпеки - це істинно поширення на нові території політики миру і стабільності», - сказав В.Ющенко.

Президент особливо підкреслив, що отримання міжнародних гарантій нашій цілісності, суверенітету - це ті вигоди, які отримає Україна, як і кожна держава, яка входить у Північноатлантичний договір. «Наша опора у цьому питанні - це норми міжнародного права. Це наш вибір. Тому що ми дбаємо про свої родини, дбаємо про своїх дітей, про українське суспільство», - зауважив він.

Україна засуджує будь-які спроби зазіхання на національний суверенітет незалежних держав, порушення кордонів чи акти агресії, заявив В. Ющенко. «Ми повинні бути відданими міжнародним принципам і правам, бо це - єдине, що сьогодні утворює систему балансів і противаг, якщо ми говоримо про суверенітет і територіальну цілісність. Це альфа і омега зовнішньої політики будь-якої країни», - додав Глава держави.

Віктор Ющенко наголосив, що Україна бачить шлях вирішення найскладніших міжнародних проблем виключно у цивілізованій площині діалогу та переговорів. «Наша позиція - сильна, бо за нею правда, за нею міжнародне право і за нею - винятковий досвід миру і безпеки, який має у тому числі європейський континент і Україна зокрема».

Президент запевнив, що держава дбатиме про зміцнення нашої участі у справах міжнародної безпеки. Це, за його словами, стосується і миротворчості, і врегулювання «заморожених конфліктів».

Водночас, за словами В. Ющенка, у поле нашого зору має увійти питання про військовий захист українських інтересів у нових зонах ризику, перш за все, боротьбу з піратством. «Україна поділяє зростаючу світову рішучість викорінити цю проблему. У цьому руслі ми повинні застосувати власні військові й технічні засоби та знайти спосіб для супроводу інтересів наших громадян, нашої держави і нашого суспільства», - сказав Президент.

Говорячи про реформування Збройних Сил, Віктор Ющенко наголосив, що головний напрям роботи - це курс на професійну армію. «Нас переконували, що це можна зробити за 12 місяців, за півроку, одним розчерком пера, не даючи на це ні копійки. Популізм – дуже погана справа і дуже поганий порадник. Нас чекає тривала і напружена робота», - підкреслив Президент.

Глава держави також наголосив, що справою честі для держави вважає підвищення соціального статусу й рівня життя військовослужбовців та їхніх сімей. «Я завжди відстоюватиму ваші інтереси і невідступно вимагатиму цього від всієї влади. Держава, яка себе поважає, повинна передусім поважати тих, хто її захищає», - сказав В.Ющенко.

Водночас, за його словами, підвищення фахового рівня та боєздатності Збройних Сил неможливе без посилення дисципліни і відповідальності, без зміцнення державницького духу у військовому середовищі.

«Українське військо - жива основа, на якій маємо формувати у молодого покоління почуття української ідентичності, національної гордості, любові і відданості Україні. Українська армія - це не лише військовий організм. Це - середовище української думки, слави і духу. Так має нарешті бути», - підкреслив Глава держави.
На урочистостях Верховний Головнокомандувач ЗСУ також вручив українським військовослужбовцям державні нагороди.
Адреса цієї сторінки: http://www.president.gov.ua/news/12271.
фотогалерея

Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Секретаріату Президента України.

Категорія: УКРАЇНА | Переглядів: 1153 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту