Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2008 » Грудень » 8 » У з’єднаннях та військових частинах Дніпропетровського гарнізону до Дня Українського війська відбулися “Дні відкритих дверей”
13:38
У з’єднаннях та військових частинах Дніпропетровського гарнізону до Дня Українського війська відбулися “Дні відкритих дверей”
Управління Прес-служби Міністерства оборони України

Україна, 01021, м.Київ-21,
вул. Грушевського 30/1, кім. 348
E-mail - hiv@pressmou.kiev.ua
Веб-Сайт - http://www.mil.gov.ua
Тел/факс - 253-20-73, 253-03-19

У з’єднаннях та військових частинах Дніпропетровського гарнізону до Дня Українського війська відбулися “Дні відкритих дверей”, а у школах та інших навчальних закладах – “Уроки мужності”

| 08.12.2008 | | 11:11 |

З нагоди 17-ї річниці Збройних Сил України у з’єднаннях, військових частинах та установах Збройних Сил України, дислокованих по всій території України, відбулася низка урочистих заходів.

Так, за багаторічною традицією майже в усіх військових частинах Дніпропетровського гарнізону відбулися “Дні відкритих дверей”.

Майбутні захисники Батьківщини, ветерани Великої Вітчизняної війни та Збройних Сил, представники органів влади та громадських організацій мали можливість ознайомитися з сучасними умовами проходження служби та повсякденною життєдіяльністю військовослужбовців, навчально-матеріальною базою, озброєнням та військовою технікою, які є на озброєнні військових частин, а також відвідати їдальні та місця відпочинку.

Також з нагоди свята в гарнізонному Будинку офіцерів, що знаходиться у смт Черкаське, відбулося урочисте зібрання за участю військовослужбовців, членів їхніх сімей та працівників ЗС України. Привітати воїнів з Днем Збройних Сил України прибули представники місцевої влади, керівний склад 6-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. За сумлінну службу багатьом військовослужбовцям було оголошено подяки, а також вручено державні нагороди, почесні грамоти і цінні подарунки.

Приємним сюрпризом для гостей свята стала концертна програма, підготовлена військовими музикантами і творчим колективом гарнізонного Будинку офіцерів.

У День народження Українського війська кращі офіцери військових частин Дніпропетровського гарнізону провели “Уроки мужності” у школах та інших навчальних закладах. Метою проведення цих заходів стало військово-патріотичне виховання школярів, адже юнаки та дівчата з перших вуст мали змогу почути про службу в Збройних Силах України, необхідність для кожного громадянина виконати конституційний обов’язок щодо захисту незалежності батьківщини, а також про історію Українського війська.

Крім того, в цей день відбувся ритуал покладання квітів до Монументу Вічної Слави, пам’ятника воїнам-афганцям, а також пам’ятника генералу армії Василю Маргелову. Учасники церемонії хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у роки Великої Вітчизняної та локальних війн. Після цього оркестр 6-го армійського корпусу виконав Державний гімн України.

Родзинкою свята стало проходження урочистим маршем вулицями обласного центру військовослужбовців Дніпропетровського гарнізону.

А завершили святкування 17-річниці Збройних Сил України у Дніпропетровську святковим салютом із 20-ти залпів.

А у Чернігові з нагоди 17-ї річниці Збройних Сил України відбулася урочиста церемонія покладання квітів до Меморіалу загиблим воїнам у сквері імені Миколи Попудренка.

В урочистостях взяли участь начальник Територіального управління “Північ” генерал-майор Анатолій Сиротенко, мер Чернігова Олександр Соколов, представники Чернігівської обласної ради та Чернігівської обласної державної адміністрації, а також військовослужбовці місцевого гарнізону.

– Я хочу подякувати усім військовослужбовцям Чернігівського гарнізону за професійність, терпіння і наполегливість. Твердо переконаний, що разом ми здатні успішно виконати усі поставлені перед нами завдання, – зазначив у своєму виступі генерал-майор Анатолій Сиротенко.

© Управління Прес-служби МО України. При використанні інформації посилання на Управління Прес-служби МО України обов’язкове.

Категорія: ДНІПРОПЕТРОВЩИНА | Переглядів: 1137 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту