Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2009 » Червень » 3 » військово-спортивні змагання “До багнету прирівняти перо” між генералами і адміралами Збройних Сил України та представниками цивільних ЗМІ.
20:59
військово-спортивні змагання “До багнету прирівняти перо” між генералами і адміралами Збройних Сил України та представниками цивільних ЗМІ.
Сьогодні, 3 червня, вперше в історії Збройних Сил України між генералами і адміралами Генерального штабу Збройних Сил України та представниками цивільних засобів масової інформації було проведено військово-спортивні змагання “До багнету прирівняти перо”.

Організаторами змагань виступили Прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України та Управління фізичної підготовки Збройних Сил України.

В ході змагань, які проходили на базі стадіону ЦСК ЗС України та спортивного комплексу Національної академії оборони України, представники вітчизняних ЗМІ мали можливість на власні очі побачити і оцінити рівень фізичної підготовки командування Збройних Сил України.

Більше того, журналісти телевізійних каналів “Інтер”, “1+1”, “5-й канал”, “Київ”, газети “Блік”, журналів “Камуфляж” та “Спудей”, а також агентства “Прес-Кіт” та інформаційного агентства “Українські новини” перевірили власний рівень фізичної підготовки, взявши участь у військово-спортивних змаганнях.

Змагання відбувалися у плаванні на 100 метрів, стрільбі зі стрілецької зброї (пістолет Макарова), бігу на 100 метрів, метанні гранати на дальність та підтягуванні на жердині.

За перебігом змагань особисто спостерігав Міністр оборони України Юрій Єхануров.

- Всі генерали і адмірали, які беруть участь у сьогоднішніх військово-спортивних змаганнях, є реальними військовослужбовцями і проходять службу у Генеральному штабі Збройних Сил України, а також є представниками інших видів Збройних Сил, - підкреслив глава вітчизняного оборонного відомства.

Необхідно наголосити, що на сьогодні у Збройних Силах України проходять службу 119 генералів та адміралів, зокрема, у Генеральному штабі Збройних Сил України – 17 генералів та адміралів.

За результатами змагань з плавання на 100 метрів серед генералів і адміралів 1-е місце посів перший заступник командира Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Іван Теребуха, який подолав “стометрівку” за 1,37,1 хвилини. Другий результат - 1,37,2 хвилини – показав заступник командувача Сухопутних військ ЗС України з бойової підготовки генерал-лейтенант Володимир Замана, а третім на цій дистанції з результатом 1,44,5 хвилини став заступник командира 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Юрій Думанський.

Серед представників мас-медіа беззаперечними переможцями стали журналісти телеканалу “Інтер”. Ведучій програми “Свобода на “Інтері” та “Подробиці тижня” Андрій Данилевич показав найкращий результат, подолавши водну стометрівку за 1,04,5 хвилини. Його колеги – Максим Драбок та Роман Недзелський цю ж дистанцію пропливли за 1,21,6 хвилини і 1,24,6 хвилини, посівши відповідно друге і третє місця.

У стрільбі з пістолета Макарова не було рівних заступнику командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенанту Володимиру Замані, який з 10 пострілів “вибив” 88 очок. Друге і третє місце поділили заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Князь та перший заступник командира Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Іван Теребуха, які “вибили” по 85 очок.

Серед журналістів кращим стрільцем став Валентин Огиренко, який представляв інформаційне агентство “Українські новини” і “вибив” 79 очок. Друге місце посів журналіст телеканалу “1+1” Олександр Моторний з результатом 75 очок, а третє місце - Роман Хівренко з журналу “Cпудей”, який “вибив” 60 очок.

Після стрільби змагання продовжилися на стадіоні Національної академії оборони України. Тут проходив залік з бігу на 100 метрів.

Генерали і адмірали виявили неабияку спритність, продемонструвавши кращі за представників ЗМІ результати. Якщо найкращий результат – 13,5 секунди - серед генералів і адміралів в бігу на 100 метрів продемонстрував перший заступник командира Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Іван Теребуха, то найкращий серед журналістів Роман Недзельский з телеканалу “Інтер” цю дистанцію подолав майже на одну секунду пізніше - 14,3 секунди.

Другі і треті місця в бігу на 100 метрів посіли заступник командувача Сухопутних військ ЗС України з бойової підготовки - генерал-лейтенант Володимир Замана (14,3 секунди) і начальник Управління інспектування (перевірки) військ та військової дисципліни Збройних Сил України генерал-майор Віктор Бокій (14,7 секунди) та журналіст телеканалу “1+1“ Олександр Моторний (14,7 секунди) та ведучій телеканалу “Інтер” Андрій Данилевич (14,9 секунди).

У підтягуванні на жердині не було рівних заступнику командира 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-майору Юрію Думанському та Роману Хівренку з журналу “Cпудей”, які підтягнулися по 20 (!) разів. І якщо для дев’ятнадцятирічного Романа Хівренка такий результат не є несподіваним, то не кожен 44-річний український чоловік, а саме стільки років генерал-майору Юрію Думанському, може похвалитися таким результатом у підтягуванні.

Другі і треті місця у підтягуванні на жердині посіли командир Повітряного командування “Південь” Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Павло Зуєв (16 разів) і перший заступник командира Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Іван Теребуха (15 разів) та журналіст телеканалу “1+1” Жан Новосельцев (15 разів) і шеф-редактор журналу “Камуфляж” Юрій Яременко (14 разів).

Також учасники військово-спортивних змагань “До багнету прирівняти перо” перевірили свою витримку і міцність у змаганнях з гирьового спорту та у забігу на 1 кілометр. Єдиним і кращим серед журналістів, який подолав кілометрову дистанцію, виявився ведучій телеканалу “Інтер” Андрій Данилевич з результатом 3 хвилини 35 секунд.

А серед військовослужбовців першу сходинку п’єдесталу пошани піднявся начальник факультету підготовки фахівців оперативно-тактичного рівня Національної академії оборони України, учасник бойових дій в Афганістані, генерал-майор Валерій Лішавський, який пробіг дистанцію в один кілометр за 3 хвилини 44 секунди. Другим і третім на цій дистанції стали заступник командира 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Юрій Думанський та заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Князь.

Усі переможці і призери змагань серед генералів і офіцерів отримали з рук заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Володимира Артюха кубки та почесні грамоти.

А цивільні журналісти, які перемогли у змаганнях, крім кубків і грамот отримали ще й комплекти камуфляжної форми одягу, фляги та саперні лопатки.

©Управління Прес-служби МО України.

Категорія: ВІЙСЬКОВІ | Переглядів: 1593 | Додав: zampolit | Теги: Замана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту