Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2009 » Червень » 11 » Військовослужбовцям, які мають вислугу 20 років і більше за їх бажанням надано право отримувати грошову компенсацію в замін житла.
16:57
Військовослужбовцям, які мають вислугу 20 років і більше за їх бажанням надано право отримувати грошову компенсацію в замін житла.
Сьогодні, 11 червня, Верховна Рада України ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення житлом громадян”.

Цей Закон передбачає надати право військовослужбовцям, які мають вислугу на військовій службі 20 років і більше, та членам їхніх сімей за їх бажанням отримувати грошову компенсацію замість жилих приміщень для постійного проживання.

Згідно із прийнятим Законом, військовослужбовцям, які мають вислугу на військовій службі 20 років і більше, та членам їхніх сімей надаються жилі приміщення для постійного проживання або за їх бажанням грошова компенсація за належне їм для отримання постійне жиле приміщення.

Такі жилі приміщення або грошова компенсація надаються військовослужбовцям один раз протягом усього часу проходження військової служби за умови, що ними не було використано право на безоплатну приватизацію житла.

Як зазначається у пояснювальній записці до Закону, прийняття цього законопроекту дасть можливість суттєво зменшити кількість військовослужбовців, які перебувають на обліку осіб, які потребують поліпшення житлових умов, ефективно використовувати вже функціонуючий житловий фонд шляхом закупівлі квартир на вторинному ринку, зменшити навантаження на житлово-будівельний комплекс, надати можливість більш ефективно та економно використовувати земельні ділянки.

Порядок та розмір надання громадянам грошової компенсації за належні їм для отримання жилі приміщення визначається Кабінетом Міністрів України.

У той же час, як зазначається у пояснювальній записці до прийнятого Закону, фінансування видатків на надання грошової компенсації громадянам за належне їм житло буде здійснюватися в межах асигнувань, передбачених у Державному бюджеті України на відповідний рік, головним розпорядникам коштів на фінансування будівництва (придбання) житла.

Надання грошової компенсації за належне житло військовослужбовцям планується виходячи з розрахунку:

ДБН Х ((21 кв. м. х N) + 10 кв. м.) + С пдв = ГК, де

ДБН – опосередкована вартість спорудження житла з розрахунку на один квадратний метр по регіонах України, визначена центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства України на момент здійснення виплати грошової компенсації взамін не отриманого житла;

N – кількість членів сім’ї особи, яка перебуває на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов;

С пдв – сума податку на додану вартість, що сплачується за першу поставку житла;

ГК – сума грошової компенсації взамін не отриманого житла.

© Управління Прес-служби МО України.

Категорія: ВІЙСЬКОВІ | Переглядів: 1731 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту