Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2011 » Березень » 11 » 26 березня - Година Землі 2011 року.
19:37
26 березня - Година Землі 2011 року.
За ініціативою Всесвітнього фонду природи ( WWF ), починаючи з 2007 року, з метою об”єднання зусиль для боротьби зі зміною клімату проводиться щорічна кампанія Година Землі. Як вважає більшість дослідників, катастрофічні зміни клімату пов”язані з безпрецедентними за своїми масштабами викидами в атмосферу вуглекислого газу, обумовленими безконтрольною діяльністю людини в царині нарощування використання потужностей енергоресурсів.

26 березня о 20 год. 30 хв. люди по всьому світі вимикають світло на одну годину – Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату.

До акцій 2009 та 2010 років по всьому світі приєдналися більше 4000 міст із 127 країн, в Україні – більше 20 міст та містечок, у тому числі, Київ,Одеса, Львів та інші.

Кампанія Година Землі включає широке пропагування енергозбереження шляхом залучення різноманітних засобів масової інформації, активностей у освітніх закладах і громадських організаціях та інше. Поведінка кожного із нас щодо ставлення до природи має бути осмисленою і раціональною, базуватися на наукових засадах.

10 порад для дітей, як допомогти Планеті.

1. Вимикай світло, коли виходиш із кімнати. Енергія, яку ми використовуємо вдома для роботи домашніх приладів та освітлення будинку, отримується в основному за рахунок спалювання викопного палива, що призводить до викидів парникових газів, які спричиняють зміну клімату.

2. Вимикай воду, коли чистиш зуби, чи коли вона тобі не потрібна. Чиста прісна вода - цінний ресурс, за прогнозами вчених дві третини людей планети до 2025 року будуть відчувати нестачу питної води.

3. Не кидай сміття на вулицях міста та, особливо, знаходячись на природі. Сміття в природі загрожує тваринам та рослинам, а також псує естетичний вид міст. Прибирай за собою, кидай сміття у спеціальні контейнери, прибирай за іншими, якщо є така можливість.

4. Використаний та непотрібний папір (зошити, журнали, картонні коробки з-під продуктів харчування) не викидай на смітник, натомість збирай та здавай у пункти прийому макулатури. Здав макулатуру - врятував дерево!

5. Більше ходи пішки, їзди на велосипеді та роликах, аніж машиною чи транспортом. Транспорт, що працює на бензині чи дизельному паливі, забруднює атмосферу і спричиняє викиди парникових газів.

6. На дачі, у палісаднику посади дерево чи кущі. Рослини поглинають парникові гази, сприяючи зменшенню зміни клімату. Тобі та твоїм рідним стане легше дихати!

7. Не купуй зайвих речей, які тобі не дуже потрібні. Речі, яких ти вже не носиш, та іграшки не викидай, але передавай до дитбудинків, щоб вони слугували довше. На виробництво всіх речей витрачається енегрія та вода, а ти вже знаєш, що їх треба цінувати.

8. Підгодовуй птахів на вулиці, особливо взимку. Під снігом їм важко знайти їжу і вони можуть загинути. Для підгодівлі підійде хліб (але не чорний), несмажені зерна та насіння, несолоне сало (синички дуже його полюбляють!).

9. Повністю вимикай телевізор, комп’ютер чи програвач, коли не користуєшся ними. Не залишай їх в режимі очікування! У такому режимі вони споживають до 40% енергії від нормального режима роботи.

10. Використовуй багаторазові сумки, коли йдеш до магазину, замість пластикових пакетів. чи використовуй один пакет декілька разів. Пластик розкладається у природі до 100 років, часто спричиняючи загибель тварин і рослин.

http://wwf.panda.org/uk/

Категорія: МІЖНАРОДНІ | Переглядів: 1001 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту