Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2010 » Травень » 13 » Російські підводні човни повернуться в український порт у Балаклаві.
12:08
Російські підводні човни повернуться в український порт у Балаклаві.
Російські підводні човни повернуться в український порт у Балаклаві. 
Таку можливість, за інформацією російської "Независимой газеты", напередодні 9 травня обговорювали в Криму прем'єри Володимир Путін і Микола Азаров. 
Крім того, у переддень наміченого на наступний тиждень візиту в Україну президента Росії Дмитра Медведєва до харківських домовленостей, що продовжили перебування ЧФ РФ до 2042 року, готується цілий пакет документів з розвитку військово-морської бази в Севастополі й інших об'єктів флоту на території Криму. 
За словами командувача ЧФ РФ віце-адмірала Олександра Клєцкова, "зараз опрацьовуються плани не лише переозброєння флоту, постачань нових кораблів, зброї, але й, що немаловажливо, облаштування чорноморців у Севастополі, інших гарнізонах Криму". 
Воєначальник поки не розкриває, що конкретно стоїть за даними планами, але ясно, що ЧФ РФ очікує масштабне військове будівництво і, можливо, розширення інфраструктури, де швидше за все на принципах подвійного базування матимуть право дислокуватися російські військові судна і берегові частини. 
7 травня відбувся візит прем'єра Росії Путіна, начальника Генштабу ВС РФ Миколи Макарова і голови "Спецстроя" Росії Миколи Аброськіна на об'єкти ЧФ. У ході його уточнювалися пункти системи базування ЧФ на території РФ. Не виключено, що частина цих пунктів і об'єктів буде перенесена на територію України, зазначає газета. 
Як повідомив начальник Генштабу ВР Росії в ході поїздки на об'єкти ЧФ, за дорученням президента в Міноборони РФ створена робоча група, яка протягом двох місяців проведе оцінку стану військової бази ЧФ у Севастополі. 
Він підтвердив, що існують серйозні плани з модернізації Чорноморського флоту в рамках програми, розрахованої до 2020 року. "Це серйозна програма модернізації ЧФ в усіх напрямках - і по судах, і по підводних човнах, і по авіації", - сказав він. 
Як пише газета, Росія розглядає можливість відкриття нових об'єктів базування військових судів ЧФ в Україні. 
Колишній командувач ЧФ РФ адмірал Володимир Комоєдов вважає, що за певних умов російські підвідні човни можуть дислокуватися в Балаклаві. Там до розпаду СРСР розташовувалася найбільша на Чорному морі база підвідних човнів, яка зараз перетворена на музей, що числиться за Військово-морськими силами України. 
Крім того, російські військові об'єкти при згоді сторін і добрій волі Києва та Москви можуть з'явитися також у Миколаєві й Одесі і, можливо, в гирлі Дунаю, де в України й Румунії є територіальні суперечки. 
"Можливість розширення ЧФ на захід є своєрідною відповіддю на розширення НАТО на схід, де, приміром, у Румунії й Болгарії США почали розміщення своїх нових військових баз", - заявив Комоєдов. 
Раніше стало відомо про можливість повернення незабаром російських контррозвідників на об'єкти ЧФ РФ.

Українська правда

Категорія: УКРАЇНА | Переглядів: 1015 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту