Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2009 » Вересень » 14 » В Одеському, Харківському та Криворізькому гарнізонах відбулися урочистості до Дня танкістів
16:25
В Одеському, Харківському та Криворізькому гарнізонах відбулися урочистості до Дня танкістів

У місцях дислокації з’єднань та військових частин Збройних Сил України у різних гарнізонах відбулися урочистості до Дня танкістів.

Так, в Одесі, у штабі Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника ветеранам Одеського військового округу, присвячене Дню танкістів.

Вшанувати пам’ять героїв-танкістів, яким в роки Великої Вітчизняної війни одними з перших довелося визволяли Одесу, прийшли генерали та офіцери Південного оперативного командування, військовослужбовці строкової служби, ветерани Збройних Сил та представники громадських організацій.

Під час зустрічі з військовослужбовцями Одеського гарнізону командувач військ Південного оперативного командування генерал-лейтенант Петро Литвин звернув увагу присутніх на важливість збереження армійських традицій, а також необхідність вивчення військової історії.

– Рівняючись на героїзм і подвиги ветеранів танкових військ, молоді воїни повинні спрямовувати свої зусилля на підвищення професійної майстерності, здобуття необхідних в армійському середовищі навичок та знань, – підкреслив генерал-лейтенант Петро Литвин.

Як він додав, у роки Великої Вітчизняної війни у боях за Південну Пальміру відзначилися воїни 23-го танкового корпусу. Завдяки успішній військовій операції, чітким діям та хоробрості воїнів-танкістів 10 квітня 1944 року Одесу було визволено. У боях за місто противник втратив більше ніж 5 тисяч особового складу, було захоплено 170 танків, 220 одиниць штурмової та польової артилерії, а також понад 8 тисяч одиниць автомобільної техніки.

Цього дня у військових частинах Південного оперативного командування за існуючою традицією відбулися Дні відкритих дверей. В гості до нинішніх захисників Вітчизни завітали ветерани військової служби, доля яких у свій час була пов’язана з ударною силою нашої армії – танковими військами.

У Харківському гарнізоні урочисті заходи з нагоди Дня танкістів відбулися на базі гвардійського військового факультету Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”. Цього дня до рідної альма-матер з усіх кінців колишнього Радянського Союзу з’їхалися випускники різних років.

Урочистий мітинг розпочався з покладання квітів до пам’ятника танку Т-34 та до погруддя Герою Радянського Союзу генерал-лейтенанту Володимиру Кашубі. У своїх промовах високі гості висловили слова подяки викладачам та командирам за навчання, за роки, які вони провели у стінах вишу.

Зокрема, випускник цього вищого військового навчального закладу 1981 року начальник штабу – перший заступник командувача військ Західного оперативного командування Республіки Білорусь генерал-майор Олександр Ройко побажав нинішнім курсантам добре навчатися та у подальшому честю нести високе звання “гвардійця”. Білоруський генерал на знак поваги до рідного навчального закладу передав пам’ятні подарунки до музею факультету.

Під час урочистостей на плацу військового факультету студенти військової кафедри продемонстрували усім присутнім стройові прийоми зі зброєю та без неї у складі батальйону. А курсанти старших курсів виконали прийоми рукопашного бою.

Після мітингу гості свята змогли відвідати об’єкти військового закладу: казарми, навчальні аудиторії, музей тощо. На відкритій площадці усі присутні мали змогу оглянути військову техніку часів Великої Вітчизняної війни, представлену харківським технічним клубом “СамоходЪ”.

У процесі святкування випускники та поважні гості також посадили на території військового факультету молоді дерева – Алею слави, яка буде нагадувати про випускників цього славетного навчального закладу.

У свою чергу, з нагоди професійного свята воїнів-танкістів 17-ї окремої танкової бригади 6-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що дислокується у Кривому Розі, привітали керівники місцевих органів влади, громадських організацій, керівники підприємств, духовенство.

Під час офіційної частини заходів заступник міського голови міста Кривого Рогу Геннадій Темник висловив слова вдячності військовослужбовцям з’єднання за їх нелегку щоденну працю зі зміцнення обороноздатності нашої держави.

Після цього відбувся святковий концерт за участю художніх колективів міста. А у гарнізонному Будинку офіцерів відбувся конкурс художньої самодіяльності, участь в якому взяли усі підрозділи з’єднання.

Як зазначив заступник командира бригади з виховної роботи підполковник Артур Чернявський, на сцені воїни-танкісти продемонстрували, що вони не лише вправно справляються зі своїми службовими обов’язками, але є людьми творчими.

Прес-служба МОУ

Категорія: ВІЙСЬКОВІ | Переглядів: 1242 | Додав: zampolit | Теги: криворізькі танкісти, день танкістів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту