Пам’ятай про Крути!

Категорії розділу

МІЖНАРОДНІ [35]
УКРАЇНА [68]
ДНІПРОПЕТРОВЩИНА [37]
КРИВОРІЗЬКІ [43]
МАКУЛЬАН [8]
ГАРНІЗОН [8]
ВІЙСЬКОВІ [55]
ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО [132]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Логін:
Пароль:
Головна » 2011 » Березень » 14 » Всеж таки, - "в запасі", чи ні?
10:18
Всеж таки, - "в запасі", чи ні?
Портал українських офіцерів зв'язався з Головою Спілки офіцерів України полковником В.БІЛОУСОМ і поцікавився долею листа СОУ до Президента, Голови ВРУ, МОУ стосовно відміни приписки до військових звань "ЗАПАСУ" , " У ВІДСТАВЦІ". Зясувалося, що  відповіді СОУ отримала з адміністрації Президента і з комітету ВР України. З Міністерства оборони відповідь ще не надходила. Тому пан В'ячеслав БІЛОУС поки що не став коментувати ці відповіді, але й не відмовився надати їх нашому порталу. Ось вони.






Всеж таки, - "в запасі", чи ні?

Думаю, що для війскової людини, особливо для офіцера, такий додаток до військового звання є дійсно образливим. Бо у мирний час тебе вважають "в запасі" , а ось у воєнний час вже будуть вимагати від тебе зі зброєю в руках виконувати бойові завдання. Питання не є в площині соціально-правовій. Питання в моралі, в суті...
Можна погодитись з тим, що військова людина може бути в запасі на певну посаду (за військово-обліковою спеціальністю) на особливий період. Але не можна позбавляти військового звання чи змінювати назву цього звання, яке людина заслужила під час дійсної служби, поклавши життєвий час, здоров'я, сімейні гаразди, і багато багато всього того, що дає цивільне життя. І після цього Законодавець каже, - " Все,шановний, ти вже не "офіцер", а "офіцер запасу". 
Для політиків, що в комітеті Верховної Ради України, у тому числі і офіцерів (можливо і "запасу") моральний чинник військового звання великої ролі у їхньому житті вже не грає. Тому і з відповіддю на адресу СОУ вони не забарилися. Навіть про міжнародну практику згадали. Але для них це не актуально.
А ось Адміністрація Президента - Верховного Головнокомандувача Збройними силами України, здається, не поспішає однозначно трактувати військові звання. Питання доручила розглянути Міністерству оборони України. Залишається сподіватися, що у військовому відомстві є офіцери, які ніколи не будуть себе вважати "в запасі".

Полковник Петро ЛИСЕНКО, портал українських офіцерів.
Категорія: ВІЙСЬКОВІ | Переглядів: 1269 | Додав: zampolit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту